Andrea Poolman

Mijn aanpak is gebaseerd op samenwerking, transparantie over het proces en helderheid over de doelen. Het beoogde resultaat bepaalt mijn inzet van diensten en instrumenten. Ik werk altijd zorgvuldig, met respect en aandacht voor het individu. Mijn focus ligt op concrete veranderingen en bruikbare adviezen.

Regelmatig kom ik met meerdere professionals in actie, bijvoorbeeld bij complexe assessments of trajecten met een combinatie van groepstraining en individuele coaching. Daarvoor schakel ik mijn uitgebreide netwerk van trainers en coaches in.

Ontwikkeling en verandering in groepsverband

Een groepstraining kan de perfecte weg zijn om vaardigheden te versterken of nieuwe vaardigheden te leren. Mijn trainingen zijn altijd maatwerk. Dit komt tot uiting in de voorbereiding, de inbouw van reflectie, afstemming op leervoorkeuren van de deelnemers, aanvulling met individuele coaching, enz. Elke training sluit maximaal aan bij de werksituatie van de deelnemers. Zelfbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid zal ik zoveel mogelijk stimuleren. Je vindt dit terug in diverse, soms subtiele, elementen van de training. Ik werk vaak met meerdere trainers voor een optimaal resultaat. Elke trainer brengt zijn eigen specialisme in.

Een groepstraining kan ik ook inzetten bij organisatieverandering. De koers is uitgezet door het management, de verandering is ‘bekend’. Nu moet deze worden doorgevoerd in de organisatie. Hoe zorg je ervoor dat het gedrag van medewerkers daadwerkelijk verandert? Snappen zij wat er van hen wordt verwacht? En weten ze hoe ze dit zelf kunnen toepassen? Hoe staat het met hun eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid? Allemaal vragen die ik veelvuldig tegenkom en waarvoor ik graag groepsbijeenkomsten inzet. Dat geldt ook voor het opstarten en begeleiden van intervisie.